top of page
  • Writer's pictureKevin Gilis

Zo garandeer je gezelligheid op je trouwfeest

Updated: Jun 18, 2019

Heb je het ooit meegemaakt dat je, bij het binnenkomen van een feestzaal, overvallen wordt door gezelligheid? Je ademt diep in om letterlijk de sfeer op te snuiven. Je voelt dat we hier met z’n allen een leuke tijd tegemoet gaan, maar je kan niet precies definiëren waarom je je plots zo goed voelt. Zijn het de gewelven van de feestzaal? Is het de compositie van de tafels? Is het de feestelijke zuiderse percussie op de achtergrond?


Gezelligheid is een gevoel van knusheid, vriendelijkheid, huiselijkheid en vertrouwdheid dat je overvalt

Wij huwelijksfotografen zijn getraind op het identificeren van de oorsprong van de gezellige sfeer die in de ruimte hangt. We herkennen binnen de minuut welke elementen in de ruimte de bron zijn van de positieve emoties die jou en jouw gasten overvallen. Het is immers ons werk om de bron van deze emoties op een artistieke manier vast te leggen in foto’s. Zo kunnen jullie deze vastgelegde emoties nog jarenlang delen aan jullie familie en vrienden.


Doorheen mijn carrière als huwelijksfotograaf kan ik vertellen dat bloemen een grote sfeermaker zijn. Ze geven een look en karakter aan je huwelijksdag; romantisch, royaal, kleurrijk of elegant witgoud. Bloemen geven karakter en accentueren bepaalde plaatsen en momenten; de ceremoniezaal, de bruidsmeisjes, de bruid, de auto, de feesttafels, de DJ.


Bloemen geven karakter en accentueren bepaalde plaatsen en momenten

Tijdens de voorbereiding van een trouwfeest van een van mijn klanten raakte ik aan de praat met Natalia Korotina van www.bloemenmeisjes.com. Natalia en haar team waren de zaal aan het decoreren met een bohemian look, prachtig. Een zomerse festivalsfeer met imposante kleuraccenten. Ik vroeg haar verstomd: “hoe komen jullie aan de inspiratie?”. Natalia blies op een roos om deze volumineuzer te maken en antwoordde me: “door te luisteren naar de klant”. Ze stak de roos in het bloemstuk en ging verder: “Geen enkel trouwfeest is hetzelfde, het is altijd iets anders. En dat maakt het juist zo leuk. Wij doen alles op maat en altijd gepersonaliseerd.”


Een zomerse festivalsfeer met imposante kleuraccenten geschakeerd door de bloemenmeisjes

Ik was geamuseerd door de snelheid en zelfzekerheid waarmee ze de delicate bloemen schakeert tot een majestueus geheel, en vroeg haar: “met welke vraag komen je klanten naar jou? Hebben ze reeds een duidelijk idee van wat ze precies willen, of help je hen een idee te vormen?” Alsof ze de vraag verwacht had, antwoordde Natalia vlot “Meestal heeft de bruid of bruidegom reeds een idee of foto’s, en dan is het aan ons om bijkomende vragen te stellen tot we precies weten wat ze precies mooi vinden. Het gaat niet zozeer om het type bloemen maar wel om een bepaalde look. Zoals de bohemian look dat we vandaag opzetten”


Een gezellige sfeer bekom je door voor een bepaalde look te kiezen

Ik kon me direct vinden bij dit idee. Een gezellige sfeer bekom je door een bepaalde look te kiezen. Als mensen naar me komen met een reeks foto’s vraag ik hen wát ze precies mooi vinden aan deze foto’s. Zo kom ik te weten welke look je verkiest.


Bij het bekijken van je foto’s word je meegezogen in de sfeer van het moment

Binnen deze look neem ik de vrijheid om creatief te zijn, en zo beloof ik je een Wow-effect wanneer je je eigen foto’s zult zien. Bij het bekijken van je foto’s word je, net zoals bij het binnenkomen van een met-bloemen-versierde feestzaal, meegezogen in de sfeer van het moment.


Cheers!

Kevin

312 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page