top of page
  • Writer's pictureKevin Gilis

Hoe kies je de juiste huwelijksfotograaf?

Een bruiloft heeft de potentie om de meest glorieuze viering te worden die je ooit zult ervaren. Maar het bereiken van harmonie tussen alle elementen van een huwelijk maken de planning een monumentale taak. Misschien is de grootste uitdaging om je hele familie en al je vrienden samen te krijgen. Wie zal naast wie zitten? Een trouwjurk met of zonder Brugs kant? Sec of demi sec champagne?


Huwelijksfoto's zijn tijdloze foto's die je keer op keer wil bekijken en delen met familie en vrienden

En als het op meningen aankomt, hebben mensen de neiging om tamelijk strijdlustig te zijn over het onderwerp huwelijksfotografen. Er zijn mensen die je zullen waarschuwen om meer te spenderen aan je trouwfotograaf dan aan je trouwjurk, want een goede fotograaf kan een goedkope jurk er goed laten uitzien en niet omgekeerd. Er zijn echter anderen die blindelings aannemen dat iedereen, inclusief tante Hilde, tegenwoordig een iPhone kan bedienen, en dat het dus niet nodig is om een professional te vragen.


Met humor stel ik jullie op je gemak, zo kan je kan stralen van geluk

Er is geen genie voor nodig om erachter te komen dat de juiste aanpak ergens in het midden ligt. Dat gezegd zijnde, het vinden van de juiste fotograaf voor uw evenement kan nog steeds een vrij groot project zijn. Ongetwijfeld, voor een van de belangrijkste dagen van je leven, moet je je wenden tot een professionele huwelijksfotograaf om dit hoogtepunt in jullie leven vast te leggen. Maar welke huwelijksfotograaf kiest je? En hoe kun je je huwelijksfotograaf ten volle gebruiken voor je persoonlijke situatie?


Schoonheid schuilt in kleine gebaren

Om een goede huwelijksfotograaf te vinden, ga je op zoek naar de ‘klik’. Het is net zo belangrijk om een goed gevoel over je fotograaf te krijgen dan het is om het portfolio te waarderen. Je fotograaf zal je bijstaan doorheen de mooiste dag van je leven. Met een grapje hier en daar stelt hij jou en jouw familie op hun gemak tijdens de fotosessies. Een goede huwelijksfotograaf praat met je en voelt aan als een vriend waarop je kunt rekenen doorheen jullie huwelijk. Een goede huwelijksfotograaf vraagt op voorhand naar jullie persoonlijke voorkeuren om deze als rode draad te gebruiken doorheen jullie huwelijksverhaal.


Gevoelens vereeuwigen op een professionele en journalistieke manier is de essentie van een huwelijksfotografie

Ik denk dat het heel belangrijk is om een ​​relatie op te bouwen met het bruidskoppel vóór het huwelijksfeest. Na een eerste telefoongesprek hou ik ervan om af te spreken om elkaar face to face te zien. Het echtpaar moet zich op zijn gemak voelen, omdat ze de fotograaf uitnodigen in een van hun meest intieme evenementen, samen met hun familie, en vaak ook in hun huis. Het is dus belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt.


Je spontane emoties leg ik vast zodat ze je toekomstige herinneringen zullen kleuren.

Huwelijksfotografie is een ambacht dat een goede opleiding, de juiste vakkennis en een berg ervaring vereist. Maar wat mensen vaak vergeten: jullie huwelijksfotograaf is uniek. Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl. Eigenlijk kopen jullie zijn of haar persoonlijk werk & visie zoals bij elke andere kunstenaar. Heeft de fotograaf awards gewonnen? Is hij of zij naast fotograaf ook een aangename persoon? Heeft de fotograaf leuke ideeën en de stijl die jullie zoeken? Er is een heel grote verscheidenheid aan verschillende stijlen.


Mensen gelukkig maken met de herbeleving van 'hun' moment is wat mij bezighoudt

Elke fotograaf heeft zijn eigen manier om zijn foto's af te leveren en sommige hebben verschillende pakketten, dus het is belangrijk om hier van tevoren naar te vragen. Hoelang blijft de fotograaf op uw trouwfeest? Hoeveel foto’s krijg je uiteindelijk? Maakt de fotograaf een persoonlijke website voor je huwelijksdag? Wens je een album?


Je verdient niet alleen mooie foto’s, maar ook het genot van een geweldige fotografie-beleving

Wat door sommige fotografen wordt aangeboden is een engagement sessie. Dit is een fotosessie van jullie als bruidspaar, die je enerzijds een mooie serie foto’s oplevert en jullie anderzijds de kans biedt om alvast kennis te maken en te wennen aan de fotograaf. Omdat je tijdens de verlovingssessie ‘gewone’ kledij aanhebt, worden de foto’s uit een verlovingssessie vaak jarenlang gedeeld op social media. Tijdens de verlovingssessie hebben jullie een meer casual look. Zo kunnen de foto’s voor meerdere gelegenheden hergebruikt worden.


Huwelijksfotografie is de tijd laten stilstaan, momenten vastleggen en bevriezen, mensen kippenvel bezorgen

In de aanloop naar de grote dag is het goed om duidelijke afspraken met de trouwfotograaf te maken. Hoe laat en waar wordt hij/zij verwacht, hoe lang blijft hij/zij, wat zijn de precieze adressen van de locaties waar jullie die dag heen gaan en wat verwachten jullie van de foto’s? Wil jij erachter komen of mijn stijl en werkwijze van fotografie bij jullie past? Aarzel niet om me te contacteren via 0471412688, whatsapp of via het contactformulier.


Cheers!

Kevin

666 views0 comments

Comments


bottom of page