top of page
  • Kevin Gilis

De beste manier om Pinterest te gebruiken om je huwelijk te plannen

Updated: Jun 18, 2019

Als je nog geen Pinterest addict bent, zal je er zeker een worden tijdens het plannen van je huwelijk. Je vindt er tonnen inspiratie over de stijl van je huwelijk, je jurk, je haar, je schoenen, de decoratie van de zaal en de tafels, de bloemen, de desserttafel, huwelijksfotografie, de laatste ceremonie-trends. Tegenwoordig kun je je huwelijk vergaand personaliseren met je eigen ideeën en...met een beetje inspiratie uit Pinterest.


Bohemian Wedding Cake

Een van mijn vorige koppels heeft me geleerd dat er enkele “best practices” zijn voor het gebruik van Pinterest om je huwelijk op een overzichtelijke manier te plannen. Deze bruid vertelde me dat ze na enkele weken een pinterest-burnout had, een gevoel van overdondering en verwarring. Decision fatigue. Wat is mijn stijl? Wat vind ik mooi? Pinterest kan je helpen om je eigen voorkeuren te leren kennen, maar als je slordig te werk gaat, zal Pinterest je verwarren en overdonderen. Uiteindelijk heeft deze bruid de draad terug opgepind door Pinterest op een betere manier te gebruiken. Hieronder heb ik 4 tips opgelijst om Pinterest te gebruiken als inspiratie-partner die je helpt doorheen de planning van jullie huwelijk:


1. Pin wat je leuk vindt op je borden

Waarschijnlijk doe je deze stap al. Zo niet, dan is het gemakkelijk om te beginnen. (Maar geef mij niet de schuld als het niet zo makkelijk is om te stoppen!) Misschien merk je dat naarmate je meer afbeeldingen pint, je sterkere voorkeuren ontwikkelt. Aarzel niet om afbeeldingen te verwijderen die je eerder hebt gepind, als je merkt dat ze je niet meer zo sterk aanspreken. Deze regelmatige opkuis is zal de stijl van je bord helpen accentueren. Ieder bord moet je persoonlijke voorkeuren duidelijk definiëren. Pinterest opent deuren met interessante opties, maar af en toe moet je de minder interessante deuren terug sluiten.Ieder bord moet je persoonlijke voorkeuren duidelijk definiëren

2. Kijk naar je pinnen op elk bord en zie WAT er je nu juist aanspreekt

Het kan erg handig zijn om een ​​bijschrift te maken waarin wordt verduidelijkt wat er je nu juist in elke afbeelding inspireert: “kanten boordje, olijfboompje bij het binnenkomen, kristallen lolly’s als bedankje.” Terwijl je dit doet, zie je waarschijnlijk een rode draad verschijnen. Kijkend naar je bord van jurken, blijkt misschien dat je van een zandloper silhouet houdt, liefst met een kanten afwerking. Misschien merk je dat je wordt aangetrokken door de kleurencombinatie wit en goud. Misschien trekken Italiaanse elementen je aan, of wil je vooral omringd zijn door groen en natuur. In het begin van je huwelijksplanning is het vooral een kwestie om uit te vinden waartoe je je aangetrokken voelt. Zoek voor ieder bord de rode draad. Zoals ik hierboven reeds verteld heb, ieder bord moet je persoonlijke voorkeuren duidelijk definiëren. Het vinden van deze rode draad zal je helpen jouw persoonlijke voorkeuren vast te pinnen. Gebruik je borden om jezelf te overtuigen van jouw eigen stijl. Dit zal je in de komende maanden helpen om snel beslissingen te nemen in lijn met jouw persoonlijke voorkeuren.


Gebruik je borden om jezelf te overtuigen van jouw eigen stijl.

3. Gebruik je persoonlijke voorkeuren voor het maken van beslissingen

Hou je van losse organische bloemen, kies dan niet voor een bloemenzaak die gespecialiseerd is in bloemstukken. Voel je je aangetrokken tot een ceremonie in de open lucht, skip dan je zoektocht naar ceremoniezalen. Maak het jezelf eenvoudig door snel de grote keuzes te maken die in lijn liggen met jouw stijl. Maak een keuze en sluit de deuren van de andere opties. Closure. Door minder interessante deuren te sluiten blijf je helder nadenken. Geef decision fatigue geen kans.


Door snel grote stijlkeuzes te maken blijf je helder nadenken.

4. Laat je leiden door de geest van je favoriete pins, niet de details.

Stel de blik voor op het gezicht van je kapper wanneer je binnenloopt met een hoofd vol krullen terwijl je vraagt naar het kapsel van Julie Van den Steen? Gun hen niet je deze blik te geven. Wij professionals willen je gelukkig maken, en we verdienen onze boterham met het gelukkig maken van bruidskoppels. Maar de kans is groot dat we niet in staat zijn om precies die pin te maken waarvan jij houdt. Het werd genomen op een specifieke locatie, met specifieke verlichting die vaak afhankelijk is van het weer, en een miljoen andere variabelen die samenkomen om een ​​unieke foto te produceren. En zelfs als we een pin voor je proberen te maken, zal het op zijn best een nabootsing zijn van het werk van iemand anders op de bruiloft van iemand anders. Als kunstenaars is dat een verspilling van onze talenten en passies. Als je ons vraagt ​​om een ​​specifieke vastgezette afbeelding opnieuw te maken, mis je de kans om van uw huwelijk een uniek feest te maken die jullie persoonlijkheid uitstraalt.Ieder bruidspaar is uniek en verdient unieke foto's

Geef je ceremoniemeester, muzikanten, DJ, en trouwfotograaf de vrijheid om creatief te zijn. Gebruik je Pinterest-borden om ons te laten zien voor welke stijl en gevoel je gaat, en de details die je leuk vindt, en wij brengen jouw voorkeuren naar boven in ons werk.


Ik zorg ervoor dat toekomstige bruiden jouw huwelijksfoto's zullen pinnen

Vertrouw op onze creativiteit en professionalisme, en ik beloof je een Wow-effect wanneer je je foto’s ziet, een chemische reactie niet alleen voor jullie, maar ook voor toekomstige bruiden die jouw huwelijksfoto's zullen vastpinnen ;-)


Cheers!

Kevin


379 views0 comments

Comments


bottom of page