top of page
  • Kevin Gilis

5 tips voor stressvrije familieportretten op je trouwfeest

Updated: Jun 18, 2019

Huwelijksfotografie is in veel opzichten geëvolueerd in de jaren sinds ik aan mijn carrière begon, maar een aspect dat nooit is veranderd, is het belang van familieportretten. Ze vereeuwigen het moment waarop je familie en vrienden samenkwamen om jullie moment te vieren EN het is een geweldig excuus om professionele foto's te maken en te laten zien hoe geweldig je familie eruit ziet in formele kleding. Een familieportret biedt dus voordelen voor jou alsook jouw familie. Over een win-win gesproken.


Familieportretten zijn een belangrijk onderdeel van jullie huwelijk. Na het feest zal iedereen ernaar uitkijken.

Het enige nadeel van familieportretten is dat ze een punt van stress kunnen zijn op jullie trouwdag. Dus vandaag dacht ik aan een paar tips om de familieportretten op je huwelijk zo stressvrij mogelijk te maken!


1. Vraag je fotograaf om limieten

De meeste fotografen hebben genoeg familieportretten gemaakt om een ​​redelijk goed beeld te krijgen van het aantal groepen dat ze goed kunnen fotograferen tijdens een fotosessie. Bespreek je trouwplanning of draaiboek met je fotograaf, en spreek af hoeveel groepen er passen binnen de tijd die is vrijgemaakt voor familieportretten.


Bespreek met je fotograaf waar de familieportretten passen in je trouwplanning of draaiboek

2. Bespreek familieportretten met je verloofde

Dit is een gesprek dat sommige koppels afdoen als irrelevant of gezond verstand, maar het is belangrijk om af te spreken wie uit te nodigen om familieportretten! Het is mogelijk voor een van jullie om aan te nemen dat familieportretten alleen je ouders en broers en zussen bevatten, terwijl de andere van plan is om foto's te hebben met al hun tweede en derde neven en nichten. Ga bij elkaar zitten en zorg ervoor dat je op dezelfde pagina staat. Elk gezin is anders, maar sommige groepen die ik het vaakst zie zijn:

Bruid & Bruidegom met de familie van de bruidegom

Bruid & Bruidegom met de ouders, broers en zussen van de bruidegom

Bruid & Bruidegom met de ouders van de bruidegom

Bruid & Bruidegom met de familie van de bruid

Bruid & Bruidegom met de ouders, broers en zussen van de bruid

Bruid & Bruidegom met de ouders van de bruid

Bruid & Bruidegom met alle ouders

Bruid & Bruidegom met alle ouders, broers en zussen

Bruid & Bruidegom met alle ouders, broers en zussen en de gehele uitgebreide familie


Bespreek met je partner wie je op de familieportretten wenst

3. Deel eventuele speciale overwegingen

Als fotograaf leer ik jullie vaak goed kennen op jullie trouwdag, dus soms vergeten jullie dat ik jullie families niet ken. Dit betekent dat ik niet weet of opa moeite heeft om te staan ​​en een stoel nodig heeft voor portretten. Ik weet niet of je tante Anna zoveel voor je betekent terwijl je tante Cécile nauwelijks kent, dus ik zou ik ze evenveel tijd en belang geven in je portretten. Ik weet niet of er echtscheidingen, sterfgevallen of conflicten zijn geweest die sommige gezinsgroepen zouden kunnen vormen of ongemakkelijk zouden kunnen zijn voor de betrokken mensen. Al deze voorbeelden vormen samen één belangrijke regel: praat met uw fotograaf over je familie. Als er mobiliteitsproblemen zijn of een gespannen of speciale relatie, laat het weten aan je fotograaf. Je fotograaf wil het beste van je familie naar boven brengen in de portretten, dus heeft je fotograaf de deze informatie nodig.


Praat met je fotograaf over de relaties in je familie

4. Wijs iemand aan die de juiste verzamelt

Soms zie ik de bruid en bruidegom hun familieleden samendrijven terwijl deze taak eenvoudig te delegeren is naar een familielid. Op je trouwdag moet je niet degene zijn die op nonkel Frans jaagt zodat hij in de familiefoto kan staan. De oplossing is om iemand te vragen om verantwoordelijk te zijn dat de juiste mensen klaarstaan om gefotografeerd te worden. Zorg ervoor dat deze uitverkorene een lijst heeft met alle portretgroepen. Het is handig als de persoon die deze taak uitvoert bekend is met veel van de mensen op de foto's. Geloof me, jij en je familie zullen erg gelukkig zijn hoe vlot de groepsportretten verlopen.


Het samendrijven van je familie is een taak dat je eenvoudig kan delegeren

5. Geef je familie een schema

Zonder twijfel zijn je familieleden betrokken geweest bij de planning van je bruiloft, maar waarschijnlijk kennen ze de exacte tijdlijn niet vanbuiten. Geef ze een specifieke tijd en plaats om klaar te staan voor de familieportretten - dit moet minstens 5 minuten zijn VOORDAT de familieportretten gepland is om te beginnen. Je kunt een familielid vragen dit op te volgen en de mensen de dag zelf nog eens te herinneren aan het moment van de portretfoto’s.


Informeer je familie over de timing van de familieportretten

De familieportretten van je trouwdag worden niet alleen gekoesterd door jou, maar ook door de andere leden van je familie. Met wat voorbereiding en implementatie van de tips hierboven kunnen ze ook leuk en stressvrij zijn!


Cheers!

Kevin


420 views0 comments

Comments


bottom of page